Biowater Climapond i den første klimaskole i Polen

I Radom i Polen afprøves Biowater Climapond med 3 indløbsmoduler på et større tag, der håndterer regnvand fra 240 m² tagareal. Regnvandet udnyttes til at skabe et levested for dyr og planter og samtidig øge livskvaliteten i en børnehave i et boligblokområde.

 

Den første klimaskole i Polen, hvor børnene fik en forståelse om klimaforandringer, regnvandshåndtering og biodiversitet. 

Børnene uddannes i Biodiversitet ved jævnlige besøg ved anlægget og blev indtænkt fra starten af med plancher og legemoduler. Dette sikrede, at direktøren for Børnehaven og forældrene til børnene er tilfredse med løsningen, men også føler et ejerskab, fordi de selv har været med i processen.


Biowater Climapond udgør et rekreativt rum i hjørnet af Børnehave haven. Med en central placering og plads til rekreativ udfoldelse ved vandkanten, er anlægget et nyt samlingspunkt for aktiviteter og oplevelser for børnene.

Når regnvandet løber over fra Biowater Climapond, løber det ind i en grøft, der tillader infiltration til jorden i dette tilfælde. Børnene opfordres til at lege med en pumpe for at pumpe regnvandet. Et hegn blev placeret rundt omkring Biowater Climapond.

radom before
pond school
DSC00120 hjemmeside 3
DSC00023
DSC00027
DSC00069
DSC00039

Kolonisering af de lokale dyrearter

Luk menu